toyota-motorblok

Even voorstellen | Nick van den Hemel autotaxatie

Al vanaf jonge leeftijd is mijn passie voor klassiekers, youngtimers en speciale voertuigen ontstaan. Samen met mijn vader heb ik een Mercedes Unimog en een Ford Mustang uit 1969 gerestaureerd.
Mijn eerste auto was een Toyota Celica uit 1989 die via een veiling werd gekocht. Door deze Celica ontstond de liefde voor de klapkoplampen waarna er een Porsche 924 is gekomen. Dit was voor mij ook de ideale auto voor deelname aan de IVA circuitdag op Zandvoort.

Ervaring

Nadat ik geslaagd ben aan de IVA, heb ik enkele jaren in Portugal gewerkt. Hier heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en ontzettend veel ervaring opgedaan. Terug in Nederland heb ik enkele jaren gewerkt in de autohandel. Het was mijn werk om auto’s te taxeren en ik heb hier erg veel geleerd, omdat het zo’n breed assortiment was. Uiteindelijk heb ik meer dan 4.800 verschillende auto’s getaxeerd. Dit varieerde van een Maserati Ghibli tot een Volkswagen transporter en van een Dodge Ram tot een Porsche 911 turbo. De basis van voertuigen taxeren heb ik hier geleerd en de passie voor het vak is steeds groter geworden.

Mijn passie

Hierna kreeg ik de kans om voor Land Rover - Jaguar te gaan werken, wat een onafslaanbare uitdaging is. Voornamelijk de verkoop en inkoop van jong gebruikte Land Rovers & Jaguars was mijn werk. Deze periode is voor mij een geweldige ervaring geweest, maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Het taxeren van auto’s en met name klassiekers is mijn passie. Via de stichting RETM heb ik de cursus voor klassieker taxateur gedaan en vervolgens Auto Taxatie vdh opgericht.